Milyen jó, amikor haverokkal, barátokkal, a családdal leülünk, hatalmasat beszélgetünk, vagy társasjátékpartit tartunk! Vagy egy „zenés táncmulatságra” invitáljuk őket, amikor is másnap nem merünk a szomszédok szemébe nézni, ha egyáltalán ki bírjuk nyitni a szemünket.
Mindegy ki hogyan lazít, kapcsol ki a mindennapi őrületből, de ilyenkor is meg kell kínálni a kedves vendégeket.
Most felejtsük el azt a verziót, hogy rendelünk pizzát, vagy a legközelebbi bolt chips – sós mogyoró – ropi – keksz készletét hazavisszük, és tányérra tesszük.
Hiszen készíthetünk mi is finom ropogtatni valót, ami nem vesz igazán sok időt igénybe, viszont hatalmas sikert arathatunk vele.
Party-csigák
3 verziót készítettem el a legutóbbi vendégseregnek: pestos, pesto rossos és a céklás változatot.
Hozzávalók
leveles tészta
1 üveg pesto rosso
feta sajt
aszalt paradicsom
sonka
cékla
olívaolaj
fenyőmag
lilahagyma
só, bors, kakukkfű
Mennyiséget nem írok, mert a leveles tészta mérete más és más. Kipróbáltam sok fajtát, végül megtaláltam a nekünk legmegfelelőbbet.
Céklás party-csiga

Megkenjük a keverékkel a lisztes deszkán kicsit kinyújtott leveles tésztát, majd feltekerjük és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A kis csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és ropogósra sütjük 200 fokon 15-20 perc alatt.
Pestos party-csiga
Nyáron van a szezonja a pesto készítésének. Nagyon sok változat ismert, az alap pestoba bazsalikomot használunk, de készítettem már petrezselyemből is. Ha nincs kedved pepecselni vele, akkor a boltokban már elég széles kínálatból választhatsz, de egyszer érdemes saját pestot készíteni, mert a friss bazsalikom íze semmivel nem helyettesíthető.
Hasonlóan készül, mint a céklás. A tésztát megkenjük pestoval, rászórjuk az apróra vágott fetát és szárított paradicsomot, összetekerjük, felvágjuk, tepsibe tesszük és megsütjük.
Pesto rosso party-csiga

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése