Múltkori bejegyzésemben utaltam rá, hogy kicsit elsokalltam a spenótos-ricottás tölteléket. Ételt kidobni bűn, ezért alkottam egy zöldséges, nagyon egyszerű egyveleget.
Mennyiséget csak kb. írok, mivel nem mértem semmit, és 4 embernek készítettem.
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 1 kis fej brokkoli
- a már ismertetett spenótos-ricottás töltelék fele
- 1 fél szár póré hagyma apróra vágva
- 100 g bacon szalonna
1. Kicsi olajon megfonnyasztom a hagymát, majd hozzá teszem a felkockázott bacon szalonnát, és megpirítom.
2. Mikor elkészült, hozzá keverem a ricottás tölteléket, és átmelegítem az egészet.
3. Közben egy fazékban sós vizet forralok, a karfiolt és a brokkolit pedig rózsáira szedem szét.
4. Amikor a víz forr, beledobom a zöldségeket, és 2-3 percig főzöm, majd kiszedem és lecsöpögtetem.
5. Fogok egy hőálló tálat, kis olíva olajat öntök az aljára, beleszórom a zöldséget, majd a hagymás, spenótos, szalonnás, ricottás egyveleget elterítem a tetején. Még egy egy kis parmezánt reszelek rá.
6. 200 fokon 25 perc alatt átsütöm.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése