2011. szeptember 20., kedd

Bemutatkozás


Több mint 15 éve foglalkozom kamaszokkal. Napjaim nagy részét köztük/Köztetek töltöm el. Az étkezés, főként a lányok körében, komoly problémát okoz. Egy mai tizenéves lány és egyre több fiú természetesen és kétségbeesetten fogyókúrázik (tisztelet a kivételnek). Megállapítják, hogy az egyhetes iskolai szünet alatt biztosan híztak egy kilót, ha nem kettőt, s pánikba esve hörcsögként rágcsálni kezdik a puffasztott rizst, hogy még jobban hasonlítsanak a médiában felkapott slágercölöpökhöz. Ne hagyjuk szó nélkül a gyorséttermi étkezéseket sem, vagy az iskolai büféket (amelyekben amúgy hivatalosan egészséges ételeket árulnak, mert előírták), ahol "finom és laktató" melegszendvicset, pizza szeletet, forrókutyát, valamint cukros teát és gyümölcsleveket vehetnek jó sok pénzért. 
Ezért jött az ötlet, hogy írok egy blogot, ahová szándékaim szerint a fent említetteknél egészségesebb és esetleg olcsóbb recepteket töltenék fel. Gondolok itt a tízóraira, otthon összeütött gyors ebédre, házibulikban kínálható ételekre, amit saját maguk készítenek/készítetek el. 

Milyen jó program az együtt főzés! A főzés közbeni nagy beszélgetések! Próbáljátok ki!

Persze mindig lesz egy kis mese, magyarázat, mit miért csinálunk, eszünk, készítünk.  Remélem, hogy hamarosan mindenki már a saját ötleteit felhasználva készítheti el a reggelijét, ebédjét.
Kezdjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése