Azért szeretnék írni pár szót erről a búzafajtáról, mert úgy gondolom, hogy sokkal inkább ebből a gabonából kéne otthon sütni-főzni, mint a hagyományos búzalisztből. Ezt a gabonát ősbúzának is hívják, és hazánkban őshonos. A búzaliszthez képest az egyetlen hátránya, hogy drágább. Minden más a tönköly használata mellett szól. Csak néhány dolgot említek a teljesség igénye nélkül:
- könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet felesleges salakanyaggal
- a B12 vitamin kivételével az összes B vitamin megtalálható benne
- jelentős az E-vitamin, a magnézium, a kalcium és a szelén tartalma
- magas a fehérjetartalma
- az emberi szervezet számára fontos aminosavakat tartalmaz
- erősíti az immunrendszert a rendszeres fogyasztása
- fehér és teljes kiőrlésű változatban kapható
- bio és nem bio formában is kapható
Mindenkinek csak ajánlanám, hogy térjen át ennek a kivételesen értékes lisztfajtának a használatára!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése