2012. április 27., péntek

Kence-fice kenyérre

Tudom, hogy a húsvétnak már vége (elég régen), de nálunk rengeteg sonka maradt. Szépen feldaraboltam és lefagyasztottam. Levesbe, tésztákhoz kiváló alapanyag lesz. Amit lehet hasznosítok.
Ételek tekintetében egyébként egyre inkább azt érzem, hogy nem akarok boltba járni. Egyre jobban idegesít a sok külföldi zöldség, gyümölcs, éretlen zöldek.
Van egy piac, kedves árusokkal, ahol mindent beszerezhetek, beszélgethetek, és egyre jobban várom, hogy a kertemben minden megnőjön, hogy csak dőzsölni és befőzni kelljen. Persze a rengeteg munkáról, amit egy 200 négyzetméteres kert ad, most ne beszéljünk.
A felvágottas pultokat már messze elkerülöm. Tejet és tejterméket is inkább termelőit veszek.
A kenyér részleg, pékség sem hoz már lázba, inkább itthon bedagasztom és megsütöm a dolgokat.

A mostani szendvicskrém is felvágottat helyettesít.

Mennyiséget nem tudok megadni, ez tényleg ízlés kérdése, ki melyik hozzávalóból mennyit tesz bele. Embere válogatja, hogy nagyobb mennyiséget készít-e, és 2-3 napig eszi, vagy egyszeri étkezésre dobja össze.

Ami kell bele:
  • mascarpone vagy natúr krémsajt
  • petrezselyem
  • póré hagyma vagy snidling
  • sonka

A sonkát, petrezselymet és a hagymát aprítógépbe teszem, ami gyorsan nagyon apróra felvágja a hozzávalókat, majd ezt a sajtkrémhez keverem. Nincs más dolgom, mint megenni.




Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Szia Detti!
    Próbállak itt is utolérni...én megkapom a leveleidet, válaszolok is mindre...a lapbook-ot is rég elküldtem. :( Próbálj megkeresni a fb-on, hátha ott működik majd.
    Virág.

    VálaszTörlés