2012. április 26., csütörtök

Petrezselymes-lenmagos kétszersült

Egy nagyon egyszerű és gyors ropogtatni valót hoztam mára. Bármivel ehető és sokáig eláll egy fémdobozban.

Hozzávalók:
  • 250 ml tej
  • 10 g szárított élesztő
  • 280 g fehér tönköly búza
  • 120 g teljes kiőrlésű tönköly búza
  •  1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva 
  • 2 ek lenmag
  • gyúráshoz és kisodráshoz liszt  
  1. Egy kis tálban 100ml langyos tejet, a szárított élesztőt, cukrot és 2 ek lisztet összekeverek és 15-20 percre állni hagyom.
  2. A többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntöm.
  3. Miután az élesztős keverék egy kicsit felfutott, hozzáadom a nagy tálban lévőkhöz és tésztát dagasztok. 
  4. Az elkészült tésztát 1-1,5 órán át kelesztem.
  5. Mikor megkelt, lisztezett deszkára öntöm a tésztát, 3 egyenlő részre osztom. Mind a három kis cipót még egyszer átgyúrom és kb. 1 cm vastag téglalapokat nyújtok belőlük.
  6. Ezután  egy éles kés segítségével tetszőleges formára felvágom ezeket a darabokat, én a hosszúkás forma mellett döntöttem, de lehet kis téglalap, háromszög alakú is.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben 250 fokon 4-5 percig sütöm.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése