Ismét egy zöld étel! Mivel a medvehagymát is most lehet begyűjteni és jól lakni belőle, most egy ilyen étellel készültem.
Hozzávalók:
- 5-7 dkg spenót levél megmosva, szárától megszabadítva
- 5-7 dkg medvehagyma megmosva, szárától megszabadítva
- 5 dkg fenyőmag pirítva
- 5 dkg reszelt parmezán
- kb. 7 ek olíva olaj
A hozzávalókat egy aprító gépbe teszem, és összedolgozom.
Miközben készült a pesto, tészta kifőzéséhez feltettem a vizet forrni.
Medvehagymás-spenótos pesto spenótos tagliatelle-vel
Hozzávalók (4 személyre):
- 250 g tészta
- az előbb elkészített pesto
- 100 g bacon szalonna vékony csíkokra szelve
- parmezán sajt reszelve ízlés szerint
- kb. 10 szem szárított paradicsom
Egy serpenyőbe megpirítom a szalonnát zsiradék nélkül.
Hozzáöntöm a kifőtt tésztát.
Majd hozzákeverem a pesto-t, a sajtot és a szárított paradicsomot.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése