2012. április 6., péntek

Medvehagymás-spenótos pesto és ami ebből készült….

Ismét egy zöld étel! Mivel a medvehagymát is most lehet begyűjteni és jól lakni belőle, most egy ilyen étellel készültem.

Medvehagymás-spenótos pesto 
Hozzávalók:
  • 5-7 dkg spenót levél megmosva, szárától megszabadítva
  • 5-7 dkg medvehagyma megmosva, szárától megszabadítva
  • 5 dkg fenyőmag pirítva
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • kb. 7 ek olíva olaj

A hozzávalókat egy aprító gépbe teszem, és összedolgozom.

Miközben készült a pesto, tészta kifőzéséhez feltettem a vizet forrni.


Medvehagymás-spenótos pesto spenótos tagliatelle-vel
Hozzávalók (4 személyre):
  • 250 g tészta
  • az előbb elkészített pesto
  • 100 g bacon szalonna vékony csíkokra szelve
  • parmezán sajt reszelve ízlés szerint
  • kb. 10 szem szárított paradicsom






Egy serpenyőbe megpirítom a szalonnát zsiradék nélkül.
Hozzáöntöm a kifőtt tésztát.
Majd hozzákeverem a pesto-t, a sajtot és a szárított paradicsomot.




Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése