2012. február 8., szerda

Ismét keksz…


Amikor ezt a receptet találtam, és elkészítettem, na akkor lettem a kekszkészítés szerelmese. Nagyon egyszerű és gyors nasi, vagy éhségűző akármelyik keksz, és főleg így téli időszakban teához, kávéhoz és turmixokhoz remek kísérő. Napmátka oldalát amúgy is nagyon szeretem, gasztroajándék-receptjeit ajánlom mindenkinek kipróbálásra.



Narancsos-csokis keksz (kis módosításokkal)
Hozzávalók
Narancsos rész
  • 340 g zabliszt
  • 2 narancs reszelt héja
  • 2 ek narancslikőr
  • 1 tojásfehérje
  • 6 ek xilit
  • 300 g vaj

Csokis rész
  • 340 g zabliszt
  • 4 ek kakópor
  • 2 ek rum
  • 1 tojásfehérje
  • 6 ek xilit
  • 300 g vaj

Mindkét esetben a vajat, a xilitet és a tojás fehérjét kikeverem, majd hozzáteszem a narancshéjat és a likőrt (a csokis esetében a kakaóport és a rumot). A végén hozzáadagolom a lisztet, és így készen áll a két tészta alapja. Ebből a mennyiségből 2 rúd keksztekercset kapok, tehát két nagy darab folpackot vágok le. A csokis tészta felét egy csíkban a fóliára helyezem egy kanál segítségével, mivel nagyon ragad a tészta. Majd a narancsos tészta egyik felét hasonlóan egy kanál segítségével a csokis részre rakom. Ezután a fólia segítségével egy téglatestet formázok, és legalább egy fél napra beteszem a hűtőbe. Ha kellően megdermedt, kicsomagolom, és szeleteket vágok, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakok és 200 fokon 5-10 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése