Amikor ezt a receptet találtam, és elkészítettem, na akkor lettem a kekszkészítés szerelmese. Nagyon egyszerű és gyors nasi, vagy éhségűző akármelyik keksz, és főleg így téli időszakban teához, kávéhoz és turmixokhoz remek kísérő. Napmátka oldalát amúgy is nagyon szeretem, gasztroajándék-receptjeit ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Narancsos-csokis keksz (kis módosításokkal)
Hozzávalók
Narancsos rész
- 340 g zabliszt
- 2 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslikőr
- 1 tojásfehérje
- 6 ek xilit
- 300 g vaj
Csokis rész
- 340 g zabliszt
- 4 ek kakópor
- 2 ek rum
- 1 tojásfehérje
- 6 ek xilit
- 300 g vaj
Mindkét esetben a vajat, a xilitet és a tojás fehérjét kikeverem, majd hozzáteszem a narancshéjat és a likőrt (a csokis esetében a kakaóport és a rumot). A végén hozzáadagolom a lisztet, és így készen áll a két tészta alapja. Ebből a mennyiségből 2 rúd keksztekercset kapok, tehát két nagy darab folpackot vágok le. A csokis tészta felét egy csíkban a fóliára helyezem egy kanál segítségével, mivel nagyon ragad a tészta. Majd a narancsos tészta egyik felét hasonlóan egy kanál segítségével a csokis részre rakom. Ezután a fólia segítségével egy téglatestet formázok, és legalább egy fél napra beteszem a hűtőbe. Ha kellően megdermedt, kicsomagolom, és szeleteket vágok, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakok és 200 fokon 5-10 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése