2012. február 13., hétfő

Sós kekszek


Ismét egy nagyon egyszerű keksszel készültem. Ez egy olyan „jó rágcsálni” keksz, amikor éhes az ember, de nem akar igazából enni semmit. Kisdödölle is szívesen viszi az iskolába tízórainak.
Az alapreceptet a neten találtam, most az erre született 2 variációt osztom meg.

Kakukkfüves zabpelyhes keksz 

Hozzávalók:
  • 200 g apró szemű zabpehely
  • 200 g reszelt ementáli sajt
  • 100 g kókuszvaj
  • 7-8 szál kakukkfű, apróra szelve
  • 1 kk szódabikarbóna
  • só, ízlés szerint

Az alapanyagokat összegyúrom, fontos, hogy a vaj nagyon puha legyen, ne darabos. Majd a hűtőben pihentetem a masszát kb. 1 órán keresztül. Majd a tésztából nedves kézzel egy diónál kicsit nagyobb golyócskákat gyúrok, majd szétlapítom őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, és 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.

Szárított paradicsomos zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
  • 200 g apró szemű zabpehely
  • 200 g reszelt füstölt sajt (bármilyen lehet, ami otthon van és kemény sajt)
  • 100 g kókuszvaj
  • 6-7 db olajban eltett, apróra szelt szárított paradicsom
  • 1 kk szódabikarbóna
  • só, ízlés szerint



Hasonlóan készítjük el, mint az előző kekszet.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése