2012. január 26., csütörtök

Gombás fasírt céklasalátával


Gyors étel, rövid poszt.
Az egyik üzletlánc mélyhűtő pultjában fedeztem fel a fagyasztott erdei gombakeveréket és a rókagombát. Vettem is belőle, mivel a szárított változat eddig nem nagyon nőtt a szívemhez.

Gombás fasírt (2 felnőtt részére)
Hozzávalók:
330 g rókagomba
fél szál póréhagyma nagyon apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma lereszelve
1 tojás
100-150 g kenyérmorzsa
4-5 szál kakukkfű apróra vágva
1 tk rozmaring apróra vágva
só, bors

A pórét kevés olajon megfuttatom, majd hozzáteszem a felvágott gombát. Megvárom, míg a gomba megpuhul, majd botmixerrel pépesítem a gombát. Ezután minden hozzávalót belekeverek, ízlés szerint sózok és borsozok. A masszából kézzel pogácsákat gyártok, megforgatom zsemlemorzsában, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket. Mindegyik tetejére csorgatok egy kevés olívaolajat és 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
 
Céklasaláta
Hozzávalók:
2 db közepes cékla meghámozva és lereszelve
1 db nagyobb sárgarépa meghámozva és lereszelve
1 db közepes lilahagyma apró kockákra vágva
fűszersó
tejföl




A saláta hozzávalóit egyszerűen összekeverem és a fasírttal tálalom.



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése