2011. november 14., hétfő

Céklaropogós


Mi így hívjuk. Fantázia neve egy fantázia ételnek. Mániákusan szeretnék vitamint juttatni a családom szervezetébe, ennek a törekvésnek a terméke ez a végtelenül egyszerű, de nagyon finom étel. Melegen és frissen készítve ajánlom a fogyasztását.

Hozzávalók
2 közepes nagyságú cékla
2 közepes nagyságú krumpli
¼ darab póréhagyma apróra vágva
4-6 szelet bacon szalonna
1 tojás
3 púpozott evőkanál tönkölyliszt
só, bors
kevés olaj a sütéshez


A céklát és a krumplit meghámozom és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd hozzákeverem az apróra vágott pórét, és a felkockázott szalonnát, a tojást és a lisztet, sót és borsot. Jól összedolgozom. Ez a mennyiség akkor elegendő, ha leveses céklával dolgozom, ha nem, akkor több liszt kell.
Eszközök a sütéshez
Felteszek egy serpenyőben kevés olajat, majd egy nagyobb kanállal kis adagokat merek a masszából és a forró olajba teszem. Két lapos spatula segítségével tudom forgatni a lepényeket. Ne ijedjetek meg, ha látszólag szét akarna esni a lepény, ha megsült az alja, akkor meg lehet fordítani.

Tejföllel tálalom a ropogóst.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése