2011. november 5., szombat

Zöldséges muffin

Sokszor kell gyors és meleg vacsorát készítenem. Ráadásul, ha a környezetem válogatós, én meg egészségesen szeretném őket etetni, akkor minden kreativitásomat elő kell venni, hogy a megfelelő ételt tálaljam kis csapatom asztalán. Ez a zöldséges muffin recept megfelel a kritériumoknak. Mivel most elsősorban céklás ételeket főzök, ezért ebben a muffinban is a cékla dominál, de bármilyen más párolt, apróra vágott zöldséggel elkészíthető: cukkini, kelkáposzta, spenót, édeskömény. Ilyenkor zöldségenként 15 dkg-ot számoljunk.  Mivel főételnek készítem, ezért sonkát is keverek a tésztába, de szaftos húsok mellé is kiválóan alkalmas köretnek, ekkor a sonka elmarad.

Hozzávalók
15 dkg apróra vágott póréhagyma
15 dkg reszelt sárgarépa
15 dkg reszelt cékla
10-15 dkg apróra kockára vágott sovány sonka
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 dl tej
só, bors ízlés szerint

Előkészítés
A póréhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáöntjük a reszelt zöldségeket, és pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés
Felverjük egy keverőtálban a tojást, hozzáadjuk a vajat, majd a szódabikarbónás lisztet, végül lassan a tejet is belekeverjük. Egy folyékony masszát kapunk, amihez apránként hozzákeverjük a párolt zöldséget és a sonkát. Ezután muffin-formákba adagoljuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Mi tejföllel esszük, szerintem így nagyon finom!



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése