2011. november 9., szerda

„It’s party time”

Milyen jó, amikor haverokkal, barátokkal, a családdal leülünk, hatalmasat beszélgetünk, vagy társasjátékpartit tartunk! Vagy egy „zenés táncmulatságra” invitáljuk őket, amikor is másnap nem merünk a szomszédok szemébe nézni, ha egyáltalán ki bírjuk nyitni a szemünket. 
Mindegy ki hogyan lazít, kapcsol ki a mindennapi őrületből, de ilyenkor is meg kell kínálni a kedves vendégeket.
Most felejtsük el azt a verziót, hogy rendelünk pizzát, vagy a legközelebbi bolt chips – sós mogyoró – ropi – keksz készletét hazavisszük, és tányérra tesszük.
Hiszen készíthetünk mi is finom ropogtatni valót, ami nem vesz igazán sok időt igénybe, viszont hatalmas sikert arathatunk vele.

Party-csigák

3 verziót készítettem el a legutóbbi vendégseregnek: pestos, pesto rossos és a céklás változatot.

Hozzávalók
leveles tészta
1 üveg pesto
1 üveg pesto rosso
feta sajt
aszalt paradicsom
sonka
cékla
olívaolaj
fenyőmag
lilahagyma
só, bors, kakukkfű

Mennyiséget nem írok, mert a leveles tészta mérete más és más. Kipróbáltam sok fajtát, végül megtaláltam a nekünk legmegfelelőbbet.

Céklás party-csiga

Lereszeljük a céklát nagy lyukú reszelőn, a lila hagymát apróra vágjuk, a fenyőmagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Az alapanyagokat összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal, valamint hozzákeverünk még kakukkfüvet és pár kanál olívaolajat. Egyébként salátának is nagyon finom ez a céklás egyveleg!
Megkenjük a keverékkel a lisztes deszkán kicsit kinyújtott leveles tésztát, majd feltekerjük és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A kis csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és ropogósra sütjük 200 fokon 15-20 perc alatt.

Pestos party-csiga

Nyáron van a szezonja a pesto készítésének. Nagyon sok változat ismert, az alap pestoba bazsalikomot használunk, de készítettem már petrezselyemből is. Ha nincs kedved pepecselni vele, akkor a boltokban már elég széles kínálatból választhatsz, de egyszer érdemes saját pestot készíteni, mert a friss bazsalikom íze semmivel nem helyettesíthető.

Hasonlóan készül, mint a céklás. A tésztát megkenjük pestoval, rászórjuk az apróra vágott fetát és szárított paradicsomot, összetekerjük, felvágjuk, tepsibe tesszük és megsütjük.







Pesto rosso party-csiga

Hasonlóan az előbbiekhez a tésztát megkenjük pesto rossoval, rászórjuk az apróra vágott sonkát, összetekerjük, felvágjuk, tepsibe tesszük és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése