2011. november 30., szerda

Csoda a konyhában


Pár hete egy termékbemutatón vettem részt. Nem szokásom, mert fenntartásaim vannak az ilyen jellegű rendezvényekkel. Egészen biztos, hogy rám akarnak sózni valamit, és hogy szabaduljak, inkább vásárolok, csak hagyjanak már békén.
Szóval, minikonyhának is hívják a dolgot, mert a gép akkora kb. mint egy kenyérsütő, de a konyhai munkák közül szinte minden elvégezhető vele a sütésen kívül. Aprít, darál, reszel, főz, párol, dagaszt, de van rajta mérleg funkció is. Elkészíthető a segítségével leves, kenyér, sütemény tészta, párolt hús és hal, valamint zöldségek, gőzgombóc, főzhető rizs, tojás is.
A sok előnyén kívül még egy érdeme, hogy nagyon gyorsan elkészül vele az étel, ami azt is jelenti, hogy a hozzávalók tápértéke és vitamintartalma is magasabb, mint a lábosban főtt, vagy párolt társainak.
Aki nem szeret a konyhában bíbelődni, de mégis főtt ételre vágyik, ami nem kész ételek felmelegítését jelenti, hanem valódi táplálék élményét, annak remek találmány ez a gép.
Itt láthattok egy rövid filmet a gépről, de az Internet teli van receptekkel, videókkal is, nézelődjetek!

Számomra egyetlen hátránya a konyhai csodának, hogy sajnos nem pótolja a főzés nyújtotta örömöket, amit pl. egy tészta bedagasztása jelent, hogy érzed az ujjaid között a lassan összeálló kenyér tésztáját.

A minikonyhával  szakember segítségével elkészítettem egy három fogásos ebédet:
1. brokkoli krémleves  (elkészítése 10 perc)
2. párolt pulykamell csíkok, párolt zöldséggel és zöldségszósszal (30 perc)
3. és gyümölcsfagylalt (5 perc)

Az eredmény meggyőzően más volt, mintha fazékban főtt volna. A brokkoli krémleves állagra és ízre is jobb. A zöldségszósz annyira ízletes lett, hogy pirítóssal ettük vacsorára. És a fagylalt! Többet nem veszek boltban fagyit, a kerti gyümölcsökből fogom itthon elkészíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése